Privremena deponija ugrožava rijeku Lim i magistralu

Privremena deponija Sućeska koju koristi Opština Andrijevica za privremeno skladištenje komunalnog otpada sakupljenog sa teritorije Opštine Andrijevica, koja se nalazi uz magistralni put Andrijevica-Plav u prirodnom klancu, pored rijeke Lim, prijeti da ugrozi i magistralni put i rijeku Lim.

To se vidi fotografijama NVO „Euromost“ koje je uradila iz vazduha, gdje se vidi da deponija visi nad magistralom, bez bilo kakve zaštite, da ne bi ugrozila i magistralu i rijeku Lim.

Da je ova deponija neuređena i nesanitarna vidi se, kako kažu iz ove NVO, po rasutom otpadu po istoj i paljevini, gdje se ne vodi računa o njenom saniranju.

Ova deponija ne ugrožava samo magistralni put i rijeku Lim, već i sve putnike i građane Opštine Plava i Andrijevice, koje prolaze istom,pošto je ova magistrala jedini put koji povezuje Andrijevicu i Plav, što bi njenim urušavanjem, moglo dovesti i do nesagledivih posljedica, ističu iz NVO „Euromost“.

U poslednje dvije decenije iz Vlade Crne Gore je konstantno najavljivano da će se za potrebe opština sa sjevera graditi regionalna deponija za odlaganje komunalnog otpada, iako je to u preporukama Evropske unije, koje se tiču zaštite životne sredine, izričito zahtjevano, do realizacije takvog projekta još nije došlo, naveli su iz NVO,,Euromost“.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor