Search
Close this search box.

Privedeni Carević i Radović, građani ispred stanice

Policija je rano jutros privela nedavno smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića. Ispred zgrade policije u Budvi gdje se nalaze nedavno smijenjeni rukovodioci Opštine i Skupštine opštine tog grada okupljaju se građani.

Kako prenosi RTV Budva, pored Carevića i Radovića, uhapšeni su i menadžer Opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Policija je, kako su kazali, odbornika DF-a Đorđija Vujovića iznijela iz zgrade i on je takođe uhapšen.

Prije hapšenja, policija je, dodaju, pokušala da u zgradu Opštine uvede Upravnu inspekciju.

“Policija je upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su i stakla na zgradi Opštine”, prenosi RTV Budva.

Rano jutros građani Budve okupili su se oko zgrade opštine Budva, zajedno sa opštinskim funkcionerima, nakon što je u Budvu došlo nekoliko policijskih kombija koji su opkolili opštinsku zgradu.

Policijski kordoni opkolili su zgradu opštine sa svih strana.

Podsjećamo, iz Demokrtatskog fronta Budva sinoć je saopšteno da je Marko Carević podnio krivičnu prijavu protiv pet lica, zbog, kako su kazali, pokušaja izvršne vlasti da prisilom pogazi demokratiju u Budvi.

Inspektori Ministarstva javne uprave obavili su vanredni nadzor u službenim prostorijama Skupštine opštine Budva i Opštine na inicijativu vršioca dužnosti predsjednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Njih dvoje su ranije tražili da im se obezbijede tehnički i drugi uslovi neophodni za vršenje poslova i radnih zadataka na osnovu odluka o vršenju funkcija koje je nova većina u budvanskom parlamentu izglasala 11 juna.

Upravni inspektori, kako se navodi u rješenju u koje je TVCG imala uvid, konstatovali su da novoizabranim čelnicima Opštine nije dozvoljeno korišćenje službenih prostorija i pečata i naložili da se Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč omogući redovan rad u cilju nesmetanog funkcionisanja lokalne uprave.

Krsto Radović je, kako su prenijeli mediji, spriječio Upravnu inspekciju da zavede promjenu na čelnim pozicijama u budvanskoj opštini, a u prostorijama se okupilo više pristalica Demokrata I Demokratskog fronta.

Carević je juros kazao da je na sceni okupacija Budve. On je poručio da ako Upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, nema potrebe da se pravi opsada i okupacija Budve.

“Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono što ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikim postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave”, kazao je Carević.

On ističe da je jedono nadležan Upravni sud.

“Kada bude donešena presuda Upravnog suda mi ćemo je poštovati. Ovdje se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju a mi moramo braniti slobodnu volju građana”, kazao je Carević jutros.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor