Search
Close this search box.

Predsjednik i selektor košarkaša BIH podnijeli ostavke

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović i selektor muške seniorske reprezentacije Vedran Bosnić podnijeli su ostavke na te funkcije, saopšteno je iz te asocijacije.

Teletović je kazao da se na ostavku odlučio zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza.

“U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku”, rekao je Teletović.

Bosnić, koji je reprezentaciju preuzeo u novembru 2018. godine i predvodio je do Eurobasketa u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji, odlučio je da se posvetiti trenerskom angažmanu u belgijskom Monsu.

“Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić.

On je istakao da je morao donijeti takvu odluku zbog razlika u stajalištima sa čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja.

“Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i izuzetno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bosnić.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor