Predloženo: Čas traje 45 minuta, nošenje maske nije obavezno ali se preporučuje učenicima i nastavnicima

Predstavnici Instituta za javno zdravlje Crne Gore na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvjete razgovarali su na temu početka školske godine u svijetlu trenutne epidemiološke situacije i predložil da školski čas traje 45 minuta, kao i da prilikom pohađanja nastave nije obavezno nošenje zaštitne maske, ali se preporučuje i za nastavnike i učenike.

Učesnici sastanka su kako je saopšteno iz IJZ pažljivo sagledali indikatore toka pandemije zarazne bolesti COVID-19, te uporedne analize mjera odgovara na pandemiju u zemljama regiona.

“Ukoliko nakon početka školske godine dođe do pogoršanja epidemiološke situacije koja bi u većoj mjeri naštetila zdravlju ove izuzetno osjetljive populacije, protivepidemijske mjere bi bile korigovane”, naveli su iz IJZ.

Svakako, dodaju, da predložene mjere prethodno moraju biti prihvaćene od strane nadležnih tijela Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore odgovornih za reagovanje na javno-zdravstvenu prijetnju uzrokovanu pandemijom zarazne bolesti COVID-19.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor