Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a učesnike u saobraćaju očekuje umjerena, a tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su opozorili da su na dionicama koje prolaze duž klisura i usjeka učestali sitniji odroni.

„Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja“, kaže se u saopštenju AMS.

Saobraćaj na regionalnom putu R-3, na dionici Pljevlja-Metaljka, zbog rekontrukcije biće obustavljen za sva vozila od deset do 14 sati.

Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva.

Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfalta, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor