Poslovanje Montenegro Bonusa još pod lupom SDT-a

Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predat je nalaz vještaka o poslovanju državne nafte kompanije Montenegro Bonus, nakon što je podnijeta krivična prijava kojom je predstavljeno da je ranije rukovodstvo ove firme počinilo više krivičnih djela, posebno zloupotreba ovlašćenja u privredi i višegodišnje lažiranje bilansa. Ministarstvo kapitalnih investicija dostavilo je na jesen prošle godine državnom tužilaštvu informaciju o mogućem postojanju krivičnih djela, zloupotreba ovlašćenja u privredi i višegodišnjem lažiranju bilansa kompanije Montenegro Bonus.

Iz tužilaštva su nam kazali da je „izviđaj u toku“.

„Obavještavamo da je postupak izviđaja u navedenom predmetu u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka“, navodi se u odgovoru Specijalnog državnog tužilaštva na pitanja Portala RTCg, koji potpisuje Sanja Jovićević.

Prije nego što je Ministarstvo kapitalnih investicija dostavilo tužilaštvu informaciju o mogućem postojanju krivičnih djela, zloupotreba ovlašćenja u privredi i višegodišnje lažiranje bilansa, nova uprava kompanije Montenegro Bonus dostavila je tom ministarstvu nalaz vanredne revizije finansijskih iskaza.

Prema tom nalazu, došlo se do konkretnih informacija i sumnji o mogućem postojanju niza krivičnih djela prevarnih radnji, zloupotreba ovlaššćenja u privredi, zloupotreba procjene i višegodišnjem lažiranju bilansa kompanije.

U izvještaju koji je Odjeljenje za sprečavanje korupcije u MKI dostavilo tužilaštvu, piše da su neki članovi uprave kao i neki zaposleni imali privilegiju da pozajmljuju novac od ove kompanije, te da su izvještaji o poslovanju sastavljani mimo zakona.

izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor