Posljednja šansa za „staru većinu“

DO KAD ĆE TRAJATI ABAZOVIĆEVA VLADA?

Ako Vlada Dritana Abazovića preživi sjutrašnje glasanje o nepovjerenju, najvjerovatnije neće ono koje je, na zahtjev Demokratskog fronta (DF) i Demokrata, zakazano za 2. septembar.

Ishod sjutrašnje provjere podrške izvršnoj vlasti, koju je tražilo 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP) i Demokratske unije Albanaca (DUA), zavisiće od Demokrata Alekse Bečića, koji su i juče indirektno nagovijestili spremnost da odmah glasaju za smjenu Abazovića.

”Ako naši organi i definitivno donesu odluku da oborimo Vladu, inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od inicijative za 19. avgust, ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine (Danijele Đurović) i definitivno srušiti neligitimina DPS – Građanski pokret (GP URA) – Socijalistička narodna partija (SNP) parlamentarna većina”, saopštio je šef poslaničkog kluba Demokrata, Boris Bogdanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor