POMOZIMO AMELI! Moja sestra je izuzetno veliki borac

Bjelopoljki Ameli Hot (44) hitno je potreban novac za transplantaciju jetre, koja se radi u inostranstvu.

Ameli je ciroza jetre dijagnostifikovana 2011. godine i godinama je na listi čekanja. Međutim, vremena je sve manje jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Pored ovog oboljenja Amela je teški dijabetičar i prima 4 insulina dnevno.

Od svih terapija i lošeg stanja jetre oslabili su i drugi organi, te ima i proširenje krvnih sudova jednjaka, problema sa štitnom žlijezdom, varijaju vrijednosti leukocita i trombocita u organizmu.

U julu ove godine njeno stanje se naglo pogoršalo. Došlo je do unutrašnjeg krvarenja i pala je u komu.

Nakon liječenja u Kliničkom centru u Podgorici konstatovano je da se dalje uspješno liječenje ne može nastaviti u Crnoj Gori. Ipak, bilo koja intervencija bila bi rizična po ovu Bjelopoljku upravo zbog oboljenja jetre.

Stoga je jedino rješenje transplatacija, koja bi se obavila u Turskoj, na klinici Acibaden.

Ukoliko bude podesan donor, dio jetre doniraće njen brat.

“Moja sestra je izuzetno veliki borac. Ljudi koji je poznaju ne mogu da vjeruju da ima tako strašnu dijagnozu. Uvijek je nasmijana, veliki optimista i pozitivac. Teško nam je što na ovaj način moramo da prikljupljamo novac, ali trenutno drugog izbora nemamo. U pitanju je život ili smrt i moramo se boriti”, kazao je za portal kodex Amelin brat.

Za transplataciju jetre u turskoj klinici potrebno je oko 100 000 eura. Od ljetos, nakon poslednjeg pogoršanja počela je akcija prikupljanja pomoći za njeno liječenje. Do sada je prikupljeno 25 hiljada eura.

Amela je zahvalna svima koji su donirali sredstva. Ističe da njena porodica nije u mogućnosti da skupi novac za liječenje.

Jasno je da je red na nas da opet dokažemo da smo ljudi, svoju humanost i pokažemo da ne živimo samo za sebe uljuljkani u svoje dobro.

Pružimo Ameli šansu da nastavi svoju životnu borbu i da sa osmjehom hrabro i u zdravlju nastavi da vjeruje u bolje sjutra.

Apelujemo na sve ljude dobre volje i kompanije, da shodno svojim mogućnostima, doniraju novac za Amelino zdravlje.

Svi koji žele da pomognu Ameli mogu to da učine uplatom na njeno ime na žiro- račun:

kod Crnogrske komercijalne banke 510 210 49 7328503009, 

ili devizni žiro-račun kod NLB banke: 07 305 00075 633, SWIFT code za uplate iz inostranstva: MNBAMEPG, IBAN code: ME25530073050007563379

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor