(Video,Foto)Mora se posvetiti pažnja djeci na seoskom području, posebno djeci sa posebnim potrebama

NVO,, Euromost“ je sa svojim mladim iz kluba mladih,,Euromost“, podijelio 30 novogodišnjih poklona djeci u mjestu Korita, koje se nalazi 40 kilometara od Bijelog Polja.

Od 30 djece, sedmoro su djeca sa posebnim potrebama, dok su medju njima i djeca koja su u socijalnim potrebama.

Novogodišnje poklone je obezbijedio dom za stare Bijelo Polje.

Almer Mekić predsjednik NVO,,Euromost“, se zahvalio domu starih Bijelo Polje i direktoru doma Dejanu Pavićeviću,  koji se uvijek odazove na sve njihove ovakve i slične inicijative.

On je kazao, da kroz posjetu djece u Koritama, žele ukazati i na djecu sa posebnim potrebama, kao i drugu djecu sa seoskih područja, koja žive na udaljenim mjestima, da se ta djeca nikako ne smiju zaboravljati i da moraju  lokalne uprave, ustanove, državne institucije i nevladine organizacije, da više posvete pažnje, djeci sa seskog područja.

Mirko Vuković, predstavnik doma starih Bijelo Polje je kazao, da će ovaj dom za stare, uvijek podržati ovakve akcije, što je razlog da su podržali i inicijativu NVO,,Euromost“, da se uruče novogodišnji pokloni djeci iz Korita. Vuković je kazao, da je dom za stare Bijelo Polje, uvijek  otvoren za saradnju sa svima i da je uvijek otvoren za posjetu sve djece, koja žele posjetiti njihov dom.

      Bajro Adrović predstavnik gradjana MZ.Korita, se zahvalio na novogodišnjim poklonima i napomenuo da su Eurmost i Dom za stare ,,Bijelo Polje“ i ranije obilazili djecu u ovom mjestu i dodao.

,,Veliki ste gest uradili danas, kao što se vidi kroz radost na licima ove djece, koja su željna ovakvih dogadjaja“. Mi ćemo kaže Adrović, pokušati sa našom djecom i u dogovoru sa rukovodstvom škole, da organizujemo jednu priredbu za korisnike Doma starih u Bijelom Polju, a što će biti i znak zahvalnosti, za Vaše ljudske osobine kazao je Adrović.

Prilog uradio:Ruzmir Osmanović

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor