Policija pozvala građane da im predaju oružje

Od 8. maja do danas građani su policiji predali 296 komada vatrenog oružja, 13.485 komada municije različitog kalibra, 32 minsko – eksplozivnih sredstava i 157 djelova oružja, saopšteno je iz Uprave policije. To je učinjeno u okviru kampanje „Poštuj život – vrati oružje“.

       Poster (Foto: UP)

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije od danas, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, nastavlja sa intenzivnijim sprovođenjem kampanje u cilju podizanja svijesti građana o opasnosti od štetnih posljedica posjedovanja vatrenog oružja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori snimljena su tri video spota za kampanju koja će biti emitovana u narednom periodu, kao i tri radijske reklame, sa jasnim porukama i načinima na koje građani mogu, bez pravnih posljedica, policiji dobrovoljno da predaju vatreno oružje.

“Uprava policije 8. maja pozvala je građane da shodno Zakonu o oružju mogu bez bilo kakvih pravnih posljedica nesmetano i dobrovoljno policiji predati vatreno oružje bez obzira na to da li oružje posjeduju u ilegalnom ili legalnom vlasništvu i nezavisno o kojoj kategoriji vatrenog oružja je riječ. Pozivom na broj 122 građanin može obavijestiti policijske službenike da želi da vrati oružje, nakon čega će policijski službenik preuzeti oružje na mjestu gdje se lice nalazi i izdati potvrdu o  preuzetom vatrenom oružju”, navodi se u saopštenju.

Važno je napomenuti da građani ne treba sami da donose oružje u stanice policije, prije svega zbog bezbjednosti, posebno ako se radi o eksplozivnim napravama.

“Od stupanja na snagu Zakona o oružju vraćeno 2.315 komada vatrenog oružja, 49.712 komada municije različitog kalibra, 419 minsko-eksplozivnih sredstava i 1.285 djelova oružja”, navodi se u saopštenju.

Zahvalni su iz policije svim građanima koji im dobrovoljno predaju oružje i svojim postupcima doprinose da zajedno stvramo još bezbjedniji ambijent za odrastanje naše djece i budućih generacija.

“Apelujemo na sve građane koji posjeduju oružje da iskoriste ovu mogućnost doprinoseći tako ličnoj, ali i bezbjednosti svojih porodica i društva u cjelini”, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor