Pokazali humanost, darivali krv

Darivanje krvi je nešto najhumanije, pogotovo ako se zna da jedna jedinica dragocjene tečnosti može spasiti i do tri života. Zadovoljan sam odzivom naših članova, rekao je dr Radosav Nišavić.

Članovi SNP-a daju krv – Foto: Milovan Novović

BIJELO POLjE – Predstavnici bjelopoljskog odbora Socijalističke narodne partije darivali su krv na odjeljenju transfuziologije Opšte bolnice,povodom dvadesettrogodišnjice od osnivanja te partije. Akciji, koju je OO SNP organizovao u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, odazvalo se 40 pristalica i simpatizera partije, a dragocjenu tečnost darivalo je njih 17.Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a, dr Radosav Rašo Nišavić, kazao je da su i prethodnih godina organizovali slične akcije kako bi svoje pristalice pozvali na humano djelo.
-Darivanje krvi je nešto najhumanije, pogotovo ako se zna da jedna jedinica dragocjene tečnosti može spasiti i do tri života. Zadovoljan sam odzivom naših članova, i siguran sam, da će sličnih aktivnosti biti i u narednom periodu- istakao je dr Nišavić.

Predsjednica Asocijacije žena SNP Bijelo Polje, Sanja Jokić, kazala je da je ponosna na partijske koleginice, jer su se, kako je istakla, kao nježniji pol odazvale akciji.

Profesor Mijomir Mijo Vojinović, kazao je da je lijep osjećaj kada znate da ste nekome možda spasili život.

-Naš odbor u susret godišnjici, odlučio je da organizuje nešto što će ostaviti traga, a to je svakako današnji human gest. Čast mi je i zadovoljstvo jer sam učestvovao u akciji koja predstavlja univerzalnu vrijednost-istakao je Vojinović.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta, Mašan Živković, kazao je da su odlučili da nekoliko davalaca krv da naknadno.

-Određeni broj njih je bio spriječen da danas daruje krv, a bilo je i onih koji imaju rijetku krvnu grupu, pa će ih zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi naknadno pozvati da to učine. Ova akcija treba da posluži kao primjer drugim političkim partijama – naveo je Živković, i čestitao SNP- u 23. rođendan.

M.N.


Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor