Berancima pritvor zbog ubistva medvjeda

M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana uhapšeni su zbog sumnje da su juče usmrtili medvjeda u selu Ržanica, saopšteno je iz Uprave policije. Njima je određeno zadržavanje 72 sata.

Vijest da je mečka koja je juče u jutarnjim satima sa mladuncima posjetila urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena, uznemirila je javnost u Beranama.

U službenim prostorijama policije, juče je saslušano šest osoba u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela kvalifikovanog kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

“Te su nakon preduzetih mjera i radnji za ovo krivično djelo osumnjičena lica M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana. Od M.Č. je oduzeta lovačka puška, oružni list, kao i mobilni telefon”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, jutros je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.Č., R.R. (50), R.Č. (53) i D.G.

“Kod M.Č. je pronađen redenik sa 12 komada lovačke municije, te i 10 komada puščane municije koji su oduzeti radi vještačenja. Pretresom prostorija koje koristi R.R. pronađene su četiri lovačke puške, optički nišan, dva okvira municije i 30 komada patrona koji predmeti su takođe oduzeti radi vještačenja”, kazali su iz policije.

Osumnjičeni M.Č. i D.G. su privedeni postupajućem tužiocu uz krivičnu prijavu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata.

„Državni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama saslušao je osumnjičene M.Č. i D.G, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa u sticaju sa krivičnim djelom nezakoniti lov i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nakon čega im je odredio zadržavanje u trajanju do 72 časa“, saopšteno je iz ODT u Beranama.

Na društvenim mrežama juče se pojavila fotografija i snimak na kojima se vidi mladunče medvjeda na drvetu kod Hotela Berane, u blizini centra Berana.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor