Podrška dijaspore iz SAD protestima u Mrkojevićima

Klub crnogorskih iseljenika “Rumija” iz  Čikaga uputio je podršku protestu mještana Mrkojevića a povodom rekonstrukcije regionalnog puta R29.

“Mi, predstavnici brojne dijaspore iz Mrkojevića koja se nalazi u SAD, ispred kluba „Rumija„ dajemo punu podršku mještanima naših Mrkojevića u njihovim zalaganjima da kroz ovo mjesto konačno počne rekonstrukcija regionalnog puta R29. Mi, koji smo napustili rodnu grudu zbog neuslovnih žibotnih uslova u Mrkojevićima tražimo od Vlade Crne Gore da izadje u susret zahtjevima mještana Mrkojevića i svima nama koji želimo da se nekada možda i vratimo tamo i da pod hitno ovu dionicu proglasi putem od javnog interesa te krene sa neophodnih procesom raspisivanja tendera za rekonstrukciju”, navedeno je u saopštenju crnogorske dijaspore.

Ukazali su na ozbiljnost situacije.

“Mi , predstavnici dijaspore koji smo spremni da u svakom trenutku pomognemo našoj Crnoj Gori i našem rodnom kraju Mrkojevićima svjesni smo važnosti ovog puta za napredovanje cijelog kraja , ali i Crne Gore, jer kada naši prijatelji iz Amerike stignu do Mrkojevića ne mogu se načuditi kakvim putem dolazimo do naših kuća. Vjerujemo da nije ni potrebno govoriti o tome na kakve izazove nailaze brojni turisti i oni koji u tranzitu prolaze ovim frekventnim putem i kakav utisak stiču o Crnoj Gori. Putem koji je zbog jako lošeg stanja prouzrokovao i ljudske žrtve”, dodaju oni.

Očekuju od nadležnih organa da ispune zahtjeve mještana Mrkojevića.

“Vjerujemo da će Vlada u najkraćem roku izaći u susret zahtjevima mještana Mrkojevića, kao i što smo mi iz dijaspore uvijek spremni da izađemo u susret svim zahtjevima koji stižu iz naše domovine Crne Gore”, zaključuju.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor