Search
Close this search box.

Podnijeto 10 krivičnih i 30 prekršajnih prijava zbog opojnih droga; pronađena i veća količina oružja

Podgorička policija podnijela je 10 krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, kojima je obuhvaćeno 11 osoba koja su posjedovala opojnu drogu marihuana, kokain, amfetamin i više komada tableta, saopšteno je iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeto je i 30 prekršajnih prijava zbog posjedovanja opojnih droga protiv ukupno 31 lica.

Kako dodaju, podgorička policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija. Kod njega su pronađene dvije puške i više komada municije.

– Osim toga, izvršeni su pretresi stana i drugih prostorija na tri lokacije gdje je pronađeno i oduzeto pet pušaka, tri pištolja, oko 10 kilograma eksploziva, dva komada električnih detonatorskih kapisli, 85 komada detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, 960 lomada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, više mobilnih telefona, kao i novac u iznosu od 900 eura, za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnih djela.

O pronađenom oružju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela – zaključili su iz Uprave policije.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor