Podijeljeni Komposteri u Bijelom Polju, mjestu Potkrajce

NVO,,Euromost“ je danas u MZ Potkrajce podijelila gradjanima ove mjesne zajednice, 10 Kompostera.
Današnjoj aktivnosti su prisustvovali pored predsjednika NVO,,Euromost“ Almera Mekića i predstavnica Ministarstva ekologije,prostornog planiranja i urbanizma Branka Milašinović,kao i Predsjednik MZ.Potkrajce Dzevad Omerović.
  Foto:Euromost
Predsjednik ove mjesne zajednice Dževad Omerović se zahvalio NVO,,Euromost“, koja kroz sve njene projektne aktivnosti ovu mjesnu zajednicu i njene gradjane vidi kao nekog ko se zalaže za zdravu i ćistu životnu sredinu.
Omerović se takodje zahvalio i predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma,koja je posjetila ovo mjesto i zajedno sa Predsjednikom NVO,,Euromost“ Almerom Mekićem podijelila Kompostere, koji će jako značiti gradjanima ovog mjesta, u kojem se osamdeset posto gradjana bavi poljoprivredom.
Omerović je podsjetio, da ovo nije prvi put da NVO,,Euromost“ dodijeljuje uz pomoć ovog ministarstva i da su predhodne godine od istih, gradjani ovog mjesta dobili besplatno spoljne kante za otpad.
Predstavnica Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma Branka Milašinović je navela, da joj je jako drago, koliko su ova mjesna zajednica i njeni gradjani okrenuti životnoj sredini i kako im izgleda mjesto. Milašinovićka je govorila o značaju Kompostiranja i da se radi o otpadu koji je biološki razgradiv i da procesom kompostiranja se dobija kompost ili jedna vrsta đubriva, Ona je navela, da su predhodnih godina pravili analize i da takvo đubrivo je dobro za cvječnjake,dvorišta i da prepostavlja da će u ovoj sredini biti dobro đubrivo i za poljoprivredu.
Predsjednik NVO,,Euromost“ Almer Mekić je naglasio, značaj ovakvog projekta i kada se tiče zaštite rijeke Lim, jer se velike količine organskog otpada nepropisno odlaže na obalama ove rijeke.
Iz tog razloga kako je naveo Mekić, kroz kompostiranje organskog otpada će svi profitirat jer će isti pretvoriti u kvalitetno đubrivo ili kompost, koji će dalje koristiti za potrebe svog domačinstva, u svojim dvorištima ili na svojim imanjima.
NVO,,Euromost“ je obezbijedila 30 kompostera  kroz projekat pod nazivom,,Kompostiraj,profitiraj,ne bacaj“,koji je odobren od Ministarstva ekologije,prostornog planiranja i urbanizma,a kroz raspodjelu sredstava programima NVO i iste će podijeliti u tri mjesne zajednice Opštine Bijelo Polje.
Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor