Podgorička Služba zaštite jedna od najopremljenijih u regionu

Gradončelnik Ivan Vuković obišao je danas Službu zaštite i spašavanja Podgorica i saopštio da je u prethodne četiri godine u modernizaciju opreme te službe uloženo preko milion eura, što je, kako kaže, čini najopremljenijom službom u regionu.

„Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada, predstavlja istinski ponos Glavnog grada i sigurno je najbolja službi ovog tipa, ne samo u Crnoj Gori, nego ja bih kazao na širim prostorima“, kazao je Vuković.

Naveo je i da se gradska uprava u kontinuitetu trudi da pripadnicima Službe olakša težak posao.

„To se prije svega odnosi na potrebu obezbjeđivanja nove opreme. Za protekle četiri godine Glavni grad je za te namjene opredijelio preko milion eura i danas možemo da konstatujemo da imamo najsavremenije opremljenu službu, moguće i u ovom dijelu Evrope“, kazao je Vuković.

Naveo je da je u okviru posljednjeg realizovanog projekta nabavljeno specijalizovano vozilo koje će pomoći prilikom djelovanja u onim djelovima grada gdje su ulice uže, poput Stare varoši i Drača, gdje se nije moglo prići većim kamionima.

Komandir Goran Janković istakao je da će ova ulaganja u opremu značajno unaprijediti djelovanje Službe zaštite i spašavanja u kriznim situacijama.

“Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada može biti zadovoljna u potpunosti današnjim danom. Ono što je zaista za ponos jeste da smo izvršili nabavku prvi put kompletne lične zaštitne opreme, najsavremenijih performansi, i slobodno možemo reći da smo prva služba koja je kupila ovu opremu u Jugoistočnoj Evropi. Pored ove zaštitne opreme moći ćemo da koristimo vozilo i za tehničke intervencije, za saobraćajne nezgode, tako da ćemo itekako pojačati naše kapacitete, prvenstveno s aspekta zaštite spašavanja naših građana, a onda i sa aspekta bržih intervencija naših pripadnika“, naveo je Janković.

Naveo je i da je komandna soba koju su opremili jedan od prvih projekata takvog tipa u Crnoj Gori.

„Taj centar će služiti za upravljanje u kriznim situacijama na teritoriji glavnog grada, a može poslužiti i u slučaju potrebe za kompletnu teritoriju Crne Gore“, kazao je Janković.

Pripadnik Službe zaštite i spašavanja Savo Ćetković zahvalio je Glavnom gradu na kontinuiranom ulaganju u modernizaciju opreme, što umnogome olakšava rad pripadnika ove službe.

izvor: rtcg
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor