Search
Close this search box.

Počinju da rade kafići, ukida se zabrana kretanja…

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da se od petka ukine zabrana kretanja od 23 sata do 5 ujutro. Takođe biće dozvoljen, u cijeloj CG, saobraćaj putničkim i taksi vozilima, a od ponedjeljka i javni putnički i željeznički prevoz. Počinju da rade i ugostiteljski objekti, a moći će se i na plaže uz poštovanje distance.

Foto: Vlada Tviter Foto: Vlada Tviter

NKT istaklo je obaveze koje se moraju poštovati u ugostiteljskim objektima.

Potrebno je istaknuti informacije o mjerama, zaposleni moraju da nose maske, maksimalno četiri osobe mogu sjedjeti za stolom (osim za porodice), a među stolovima minimalno 2metra razmaka ili paravan, saopšteno je iz NKT-a.

Takođe, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, nema samoposluživanja, ni stajanja i zadržavanja za šankom.

Od petka u cijeloj CG dozvoljen saobraćaj putničkim i taksi vozilima (br. osoba shodno saobraćajnoj dozvoli), a od ponedjeljka i unutr. javni putni i željeznički prevoz,” navodi se na Tviteru Vlade.

Takođe, petak se otvaraju plaže uz obavezno poštovanje mjera distance.

Podsjetimo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti zasijedalo je danas na temu “Ekonomija Crne Gore u susret novoj realnosti”.

Sjednici je prisustvovao premijer Duško Marković. Konstatovano je, takođe, da ostvareni rezultati omogućuju ublažavanje mjera kao doprinos snažnijem oporavku crnogorske ekonomije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor