Search
Close this search box.

Počinje „čistka“ nelojalnih u Kotoru

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije uspjelo je da iz opštinskih odbora u Budvi i Baru izopšti nelojalan kadar blizak bivšim čelnicima stranke Srđanu Miliću i Snežani Jonici. Međutim, lider partije Vladimir Joković još uvijek nema kontrolu nad kotorskim odborom SNP-a, koji je lojalan Jonici, pa – kako Pobjeda nezvanično saznaje – počeo je proceduru da ga rasformira.

Bivša poslanica SNP Snežana Jonica naimenovana je krajem prošle godine za direktorku Administrativnog sektora u preduzeću „Luka Kotor AD“.

Izvori Pobjede iz SNP-a tvrde kako je tu poziciju iskoristila kako bi u tom preduzeću zaposlila pojedine članove kotorskog odbora i time pridobila njihovu lojalnost.

-Odbor u Kotoru u potpunosti kontroliše Jonica. Ona je preuzela upravljanje Lukom Kotor i to zloupotrijebila. Unutarpartijska prepucavanja i svađe je prenijela na taj nivo i one koji su je podržali uposlila u Luci Kotor, bilo ugovorom na određeno vrijeme ili ugovorom o djelu – navode izvori Pobjede.

Objašnjavaju kako je upravo na taj način Slađana Živković, koja je radila u pravnoj službi u SNP-u, napustila tu funkciju i prešla u Odbor direktora Luke Kotor.

“Takođe je i Danila Cvijovića, koji je radio u računovodstvu SNP-a, povukla u predvečerje revizije, kako ne bi završio te račune, i dala mu posao u Kotoru. Potom je u Kotoru zaposlila još neke iz partije i na taj način ih kupila kako bi to iskoristila za unutarpartijske borbe. Ona kontroliše kotorski odbor i tu uopšte nije dobro stanje. Vlast u Kotoru nije funkcionalna i ne zasniva se na povjerenju i međusobnom poštovanju”, kažu sagovornici Pobjede.

Ističu i kako je „preuzimanjem dominacije“ u Luci Kotor Jonica prije svega „uhljebila sebe“ i omogućila uredno izmirivanje duga prema banci, koji ima po osnovu stambenog kredita koji je podigla.

Dodaju i kako će, s obzirom na te okolnosti, formiranje novog odbora u Kotoru ići malo teže, ali i da se nadaju ,,najboljem ishodu“.

Kada je riječ o odborima u Budvi i Baru koje su, takođe, kontrolisali Milić i Jonica, izvori iz SNP-a navode da je kadar nelojalan aktuelnom rukovodstvu SNP-a izopšten i da se uskoro očekuje formiranje novih.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor