Search
Close this search box.

Po hitnom postupku sprovesti referendum o Rezoluciji

Srpski nacionalni savjet predlažio je Vladi da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Foto: Dan

Predsjednik Srspkog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, u obraćanju premijeru Milojku Spajiću i ministrima 44. Vlade, navodi da Vlada Crne Gore dugi niz godina usvaja najvažnije odluke koje se tiču unutrašnje i spoljne politike bez podrške većinske volje građana uz saglasnost evroatlanskih struktura “pravdajući svoje ponašanje neodgovornim vizijama”.

Na takav način donesene su najvažnije odluke koje su se ticale promjene državnih simbola, pristupanje NATO savezu, priznavanje lažne države Kosovo, uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i drugih. Bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada je pokušavala pravdati pristupanjem Evropskoj uniji i nastavkom prosijačke politike zaduživanja kojom se željela održati na vlasti. Zaboravljalo se pritom da je, kao od naroda izabrana, dužna da po svaku cijenu poštuje većinsku volju građana, čuva čast i dostojanstvo svoga naroda i svoje države – naveo je Vuksanović.

Ističe da je Rezolucija o genocidu u Srebrnici prvorazredno političko pitanje koje može suprostaviti građane srpske nacionalnosti Vladi i državi Crnoj Gori uz, kako je rekao, prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa.

Nikakve vizije, Vaši amandmani, i upoređivanja sa drugim genocidima i zločinima nemaju smisla bez pune podrške sopstvenih građana. Stoga Srpski nacionalni savjet, organizacija koja se svih prethodnih godina iskreno zalaže za najbolje međunacionalne odnose u Crnoj Gori, predlaže da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o ovom izuzetnom spornom pitanju i da to bude odgovor Crne Gore sa kojim će se predstaviti na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posljedice koje će proizaći iz suprostavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore – zaključio je Vuksanović.

 

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor