PISMO IZ ZATVORA- Zurovac: Skoro dvije godine sam u pritvoru, ni jedno ročište nije održano, narušeno mi je pravo

U istražnom pritvoru, po ovom predmetu, se nalazim skoro dvije godine. Za to vrijeme se nije održalo ni jedno ročište, sva koja su bila zakazana su odložena. Smatram da mi je time narušeno pravo na suđenje u razumnom roku, navodi Zurovac

Jedan od optuženih u premetu protiv Radovana Mujovića, Nemanja Zurovac, dostavio je pismo redakciji portala Dan putem advokata Milana Kovačevića u kojem ukazuje na vrijeme provedenu u istražnom pitvoru za koje se nije održalo ni jedno glavno ročište,.

Podsjećamo i današnje ročište za ovaj postupak je odloženo.

Pismo prenosimo integralno:

U istražnom pritvoru, po ovom predmetu, se nalazim skoro dvije godine. Za to vrijeme se nije održalo ni jedno ročište, sva koja su bila zakazana su odložena. Smatram da mi  je time narušeno  pravo na suđenje u razumnom roku.

Takođe sam, kao i svi ostali, bio uskraćen za posjete zbog korone virusa i mjera koje su tada bile preduzete, bili smo izolovani.

Ukazujem na to da još nemamo „normalne“ posjete, ili smo imali jednu mjesečno ili nijednu. I ta jedna je trajala 15 minuta.

Nakon toga idu posjete dvije po 15 minuta, a sada imamo dvije po pola sata i može samo jedna osoba tokom posjete da bude prisutna i iskoristi to pravo.

Na to ukazujem zbog vremena provedenog u pritvoru i činjenice da smo prije toga imali  četiri posjete po dvije soobe koje su mogle to da iskoriste  i trajale su po pola sata.

Takođe sam i dva puta, za ovo vrijeme provedeno u spuškom zavoru, bolovao od korona vrisua. Bio sam potpuno izolovan po dvije nedelje .

Mislim da bi neko ko se bavi ljudskim pravima trebao ovim da se pozabavi., ovom situacijom. Jer sudski postupak u vidu ročišta nije ni jednom održan, uzimajući u obzir vrijeme provedeno u pritvoru.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor