Search
Close this search box.

Petričević: Spajić tražio da podnesem ostavku; ”Da bi je zaštitio jer se mnogima zamjerila”

Milena Petričević vršiteljka dužnosti Uprave prihoda i carina tvrdi da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić od nje preksinoć tražio da podnese ostavku prijeteći joj smjenom, dok iz njegovog resora odgovaraju da su je samo zapravo pozvali na odgovornost zbog propusta u radu.

Petričević, Foto: Boris Pejović
Petričević, Foto: Boris Pejović

Kako prenosi medij, iz Ministarstva su, odgovarajući na optužbe Petričević, kazali da joj je Spajić mišljenjem ukazao kako da postupi u vezi sa koncesijom za igre na sreću firmi “Džek pot” čiji su vlasnici Branislav Brano Mićunović i Sava Džigi Grbović, dok Petričevićeva tvrdi da o tome nisu progovorili ni riječ.

Prema mišljenju Ministastva, prenosi medij, Petričevićeva je morala toj privatnoj kompaniji negativno da odgovori na njihov zahtjev za drugo produženje koncesije za kazino “Falkeinstener” u Bečićima, prije isteka koncesije 18. februara.

Ona to, prema njihovim riječima, nije učinila, pa je Privredni sud na zahtjev “Džek pota” donio privremenu mjeru o produženju rada kazina do pravosnažno riješenog spora između tog privatnika i države.

Petričević je juče kazala da je na sastanak sa Spajićem došla nakon poziva njegove sekretarice, u srijedu veče.

Kako je navela, jedina tema bio je zahtjev da podnese ostavku i da mu olakša. U razgovoru je naveo da će je smijeniti bez obzira na to što sama neće da podnesem ostavku, navodeći da je mnogima stala na žulj i da njega ‘buše’ dodajući da bi je svakako drugi smijenili. Dalje je naveo da je razgovarao sa direktorom Agencije za nacionalnu bjezbjednost (ANB) Dejanom Vukšićem i rekao  ‘moraš da ideš, da bi te sačuvali’”, navela je Petričević. o koncesiji za “Džek pot”, ali i da ona o tome od Spajića ništa nije krila.

Petričević: -”Bilo kog koncesionara, a posebno Džek pot, ne da nismo pominjali na sastanku, nego ne postoji bilo koje postupanje o kome ministar nije službeno obaviješten. Ako nije u pitanju neposrazum i ako se pritisak na mene želi sakriti kroz podmetanja i izmišljotine, onda se radi o krivičnom djelu”, rekla je ona.

Ona je Spajiću, tvrdi, nakon toga ukazala da je na svakom polju imala rezultate i da je u to uložila “nadljudske napore” u protekla četiri mjeseca, ali i da je “zatekla važne međunarodne projekte u kašnjenju, koje je pomjerila s mrtve tačke”.

Petričević: -”Rekla sam mu da zbog svog integriteta odbijam da postupim po zahtjevu. (o smjeni)”

Tvrdi da joj je Spajić tada ponudio da bude direktor Direktorata za nadzor (pomoćnik ministra) u ministarstvu koje planiraju da pretvore u finasijsku policiju.

Petričević: -”Rekao je da ću na toj poziciji imati veću platu i da će se u perspektivi raditi novi zakon uz podršku stranaca. Pitam se čemu ovolika brzina, ako je konkurs u toku… Treba da prihvatim da mi ‘čuvaju glavu’ tako što me bez zaštite izvode na ulicu, valjda ih to manje košta”, kazala je Petričevićeva, koja od kraja januara ima dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje nakon prijetnji poslije zapljene pola tone kokaina.”

Iz Ministarstva finansija kazali su, mediji prenose, da je Petričevićeva pozvana na razgovor kojim je ministar poziva na odgovornost zbog posljednjih postupaka kao starješine organa UPC.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor