Perović: Adžić i Bešović snose odgovornost zbog odbijanja da prihvate pomoć u gašenju požara

Član Glavnog odbora SDP-a Jovo Perović izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Miodrag Bešović snose punu odgovornost zbog odbijanja da prihvate pomoć koju je Republika Hrvatska ponudila Crnoj Gori na gašenju požara koji su prije 20-ak dana zadesili dio crnogorskog primorja, čime je pričinjena značajna materijalna šteta.

„Naime, crnogorska javnost je danas dobila potvrdu i iz ministarstva odbrane Republike Hrvatske da je avion za gašenje požara na crnogorskom primorju 11. avgusta ove godine bio upućen od strane hrvatskih vlasti, a da je ta pomoć naknadno odbijena od strane nadležnih u Crnoj Gori. Javnost je prije 20 dana bila upoznata sa dogovorom ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i njegovog hrvatskog kolege o upućivanju aviona za gašenje požara u Crnoj Gori. Hrvatski partneri iskazali su jasnu spremnost da pomognu, i pored toga što je tih dana i hrvatsko primorje bilo izloženo požarima. Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske je zvanično saopštilo da je avion bio upućen ali je sa nadležne adrese u Crnoj Gori pomoć odbijena“, podsjetio je Perović.

Naglasio je da smo tih dana bili svjedoci raznih zlonamjernih i neistinitih informacija kojima je bio preplavljen medijski prostor u Crnoj Gori kako bi se dezinformisala javnost i neistinama o navodnom uskraćivanju dogovorene podrške Republike Hrvatske  kompromitovali određeni politički akteri i stvorila zabuna u javnosti.

„Malo je reći koliko je bilo degutantno uvlačiti politiku u cijeli ovaj slučaj, kada se dio crnogorskog primorja suočavao sa požarima koji su prijetili da ugroze živote i imovinu nekih naših građana. I još degutantnije plasirati neistine ili poluistine o svemu ovome. Zato je važna današnja potvrda ministarstva odbrane Republike Hrvatske kako bi javnost do kraja bila informisana o onome što je istina u cijeloj ovoj priči. Neka crnogorska javnost sudi na bazi jasnih činjenica o ponašanju različitih aktera, medija ali prije svega o odgovornosti onih koji su zbog politike bili spremni da rizikuju bezbjednost naših građana i njihovu imovinu“, zaključio je Perović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor