„Partije nužno zlo, ne predstavljaju građane“

Građani ne vjeruju mnogo političarima. Poručuju i da su zbunjeni dešavanjima na političkoj sceni. Kolumnista i građanski aktivista Stefan Đukić za Dnevnik poručuje da političari ne predstavljaju građane već misle isključivo na svoje interese, fotelje i mandate te da će takvo stanje kad tad morati da se promijeni.

Političke igre, optužbe i uvrede, inicijative i rat saopštenjima – a nakon toga opet svi za istim stolom… Građani, kažu, znaju jedino da im poslije svega ništa nije jasno.

Đukić tvrdi da su sve maske pale, i da je svima u Crnoj Gori u stvari jasno šta se radi, te da politička dešavanja građanima s razlogom više nijesu interesantna.

„Za spas ili pad ove Vlade malo ko će protestovati, i to govori koliko je interesovanje za partije, koliko je interesovanje građana i birača za to ko će sada da bude na odrešenoj poziciji, tj. ko će da prima platu daleko iznad prosječne i ko će poslije toga još 12 mjeseci da bude na budžetu nakon što mu istekne mandat“, kaže Đukić.

Partije su, kako tvrdi, postale nužno zlo. Političari više ne predstavljaju gradjane, što im stanovnici Crne Gore, kaže, neće zaboraviti.

„Zato što vide da je trenutan fokus partijskih prepucavanja na tome ko će da uzme još koji mandat, ko će ponovo da bude premijer ili da ostane stari, ko će da se ugura na više ministarskih mjesta, tako da je ta partijska borba potpuno ogoljena“, navodi Đukić.

Sada građani vide da sve cvjeta samo uskoj političkoj klasi, pa će u jednom momentu morati da zatraže svoj suverenitet nazad, kaže naš sagovornik.

„Ta volja će morati na neki način da se artikuliše. Da li kroz neku novu politčku partiju, da li kroz neku staru koja će da okrene list. Da li kroz nevladine organizacije , istaknute pojedince. Medije, mislim da prosto narasta taj momenat i on se bliži“, kaže Đukić.

Građani znaju da se mora stati na kraj političarima, koji očigledno nijesu svjesni koliko moći imaju i koliko su u stanju da je zloupotrijebe. No, u budućnosti će im, kako zaključuje naš sagovornik sve biti jasno.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor