Osnovan „Pokret penzionera Crne Gore“: Nećemo odustati od borbe za dostojanstven život

Penzioneri su poručili da neće odustati od borbe za ostvarivanje svojih zacrtanih ciljeva

U velikoj sali SO danas je održana osnivačka Skupština,,Pkreta penzionera Crne Gore“, za čijeg predsjednika je izabran Svetozar Čabarkapa iz Bijelog Polja koji je istovremeno i predsjednik Izvršnog odbora. Predsjednik Skupštine je Sadik Klimenta iz Rožaja a podpredsjednici Miladin Šebek iz Bijelog Polja i Miodrag Baltić iz Nikšića.

Zahvaljujući se na povjerenju Čabarkapa je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo da predvodi Pokret.

– Na ovaj način najbolje ćemo štititi interese penzionera koji su trenutno u Crnoj Gori ekonomski najugroženija kategorija stanovništva. Zato ćemo uraditi sve da popravimo naš nezavidan položaj, da nas čuju i uvaže nadležne institucije, da ostanemo jedinstveni i ne dozvolimo uplitanje politike i podjela u našim redovima-kazao je Čabarkapa.

Sadik Klimenta je istakao da će Pokret raditi u interesu svih penzionera Crne Gore.

– Nakon dugiih godina obmana i prevara u kojima smo plaćali veliku cijenu, nemamo više vremena da čekamo da nam političke strukture i politizovane strukovne organizacije rešavaju naša zarađena prava. Zato osnivanjem Pokreta, odlučno uzimamo sudbinu u svoje ruke, da generacije koje su nam dužne naša zarađena prava saopštimo da je ova država izgrađena od našeg rada. I da mi ni po kojem zakonu, ni Božjem ni ljudskom ne možemo biti na začelju priopriteta – kazao je Klimenta.

Penzioneri su poručili da neće odustati od borbe za ostvarivanje svojih zacrtanih ciljeva, a to su ostvarivanje uslova za dostojanstven život.

Milo Đurović iz Podgorice je istakao da su penzioneri ti koji trpe najveće probleme u Crnoj Gori.

– Mi samo tražimo rešavanje naših životnih pitanja i ne pristajemo na poniženje i diskriminaciju.Utvrdili smo i svoje programske ciljeve i opredjeljenja, da se na legitiman i organizovan način borimo za svoja prava. Da živimo životom dostojnim čovjeka – dodaje on.

On je dodao da će narednih dana zatražiti razgovor sa najvećim institucijama u Crnoj Gori a Slobo Batričević iz Nikšića naglasio da boli nepravda prema penzionerima.

-Predati se nećemo a pobijediti hoćemo-istakao je on, a Miladin Šebek iz Bijelog Polja naglasio da će borba biti istrajna i duga i najavio sledeći veliki penzionerski protest za 14. Jul.

Milan Raković iz Podgorice je naglasio da konačno penzioneri sudbinju uzimaju u svoje ruke i da treba sve uraditi da svi penzioneri budu pod jednim,,kišobranom“.

-Izgradili smo Crnu Goru a predhodne tri decenije su drugi uspjeli da je opustoše.Dovedeni smo na rub egzistencije-naglasio je Raković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor