Search
Close this search box.

Optužnica protiv Nikšićanina zbog udesa u kom su stradala dva mladića

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Nikšićanina D.V. zbog izazivanja saobraćajne nesreće, 7. aprila prošle godine, u mjestu Kapino Polje u kojoj je stradao D.N. (19), dok je M.C. (19) preminuo 15 dana kasnije od posljedica udesa, prenosi Pobjeda.

U optužnici se navodi da je D.V. upravljao putničkim vozilom marke „VW Golf“ iz naselja Vitalac ka gradu brzinom od 124 kilometara na sat, u mjestu gdje je postavljenim saobraćajnim znakom dozvoljena brzina kretanja do 50 km/h.

On je krenuo da pretiče vozilo ispred sebe u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao autobus marke „MAN“, kojim je, iz pravca Nikšića, upravljao M.N. Tom prilikom došlo je do sudara automobila i autobusa, uslijed čega su stradali saputnici u vozilu okrivljenog D.N. i M.C.

D.N. je preminuo na licu mjesta, a M.C. 21. aprila 2021. godine od posljedica udesa.

U optužnici se dalje ističe da je D.V. bio svjestan da ovakvim kršenjem saobraćajnih propisa može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi.

“U odnosu na težu posljedicu – smrt oštećenih D. N. i M. C, postupao je sa svjesnim nehatom, tj. bio je svjestan da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do nje neće doći ili da će to moći spriječiti, – čime je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja iz člana 348 stav 2 u vezi člana 339 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnici.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor