Search
Close this search box.

Oprez zbog poledice u višim predjelima

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po suvim putevima, a poledica je moguća u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG).

Foto: pixabay.com/Ilustracija Foto: pixabay.com/Ilustracija

Kako se navodi, na dionicama koje prolaze kroz usjeke ima sitnijih odrona.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani, zbog radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije puta, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, saobraćaj se na mjestu radova obavlja jednom trakom naizmjenično, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Zbog radova na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica-Komanski most, izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izmještanja vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor