Oduzeto više pušaka i komada oružja, krivična protiv Pljevljaka

Pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Š.B. (57) iz tog grada u čijoj kući je tokom pretresa pronađeno više pušaka i komada municije u ilegalnom posjedu.

       (Foto: Uprava policije)

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” u kontinuitetu sprovode pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice Š.B. (57) iz Pljevalja, kojom prilikom su pronašli oružje i municiju u ilegalnom posjedu“, navodi se u saopštenju.

Oduzeto je više pušaka i komada municije.

„Oduzeta je poluautomatska puška marke “Zastava”, kalibra 7,62 mm, lovačka puška marke “IJ 26 E”, 46 komada municije kalibra 7,62 mm za poluautomatsku pušku, 42 komada municije kalibra 12 mm za lovačku pušku, kao i 71 komad pištoljske municije kalibra 7,62 mm“, kazali su iz policije.

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevima, koji je obavješten o događaju protiv Š.B. je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor