Održana radionica o kulturi i običajima Roma i Egipćana

Održana je informativna radionica za djecu učenike JU OŠ „Radomir Mitrović“ iz Berana o životu, kulturi, običajima Roma i Egipćana uz razvijanje osjećaja empatije prema ranjivim grupama.

SA RADIONICE O KULTURI I OBIČAJIMA ROMA I EGIPĆANA/ – FOTO: UZP ROMA I EGIPĆANA

Radionica je održana u okviru projekta „Poštovanjem različitosti ka integraciji manjinskih naroda pripadnika RE populacije“ koji sprovodi NVO „Udruženje za podršku Roma i Egipćana“ iz Berana, a koji je podržan kroz program „Podržani=Osnaženi“, u okviru grant šeme “Aktivno učešće” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladaom „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Radionicu za učenike, održala je Jadranka Garović, nastavnica razredne nastave.

Garović je na radionici djeci iznijela značajne informacije o životu, običajima, kulturi  Roma i Egipćana a djeca su uz interaktivan rad uspješno učestvovali na radionici.

Koordinator projekta Sultan Beća istakao je zadovoljstvo zbog ovog projekta naročito zbog toga što će se djeca bolje upoznati sa kuturom tradicijom i običajima Roma i Egipćana.

Beća je izrazio zahvalan „Fondu za aktivno građanstvo“ koja finansira ovaj projekat, kao i djeci učesnicima radionice i realizatorki Jadranki Garović.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor