Odbor „Za spas Zete“: Čiste namjere i zdrav razum nalažu da se razgovara sa predstavnicima naroda

Po starom političkom običaju, građani koji traže direktne odgovore od političara uglavnom ih ne dobiju, ili dođu do njih indirektno, listajući portale, saopšteno je iz odbora „Za spas Zete“.

„Tako smo juče došli do saopštenja od strane gospođe Jelušić, koja je izjavila da će URA podržati osamostaljivanje Zete. Drago nam je, prije svega, što je pitanje Zete predmet njihovog obraćanja javnosti, ali isto tako nam nije drago što i pored nekoliko dopisa u kojima smo tražili sastanak na ovu temu, kao i ličnih kontaktiranja, nismo dobili još uvijek nikakvu povratnu informaciju. Još jednom zaključujemo da se stav Zećana za osamostaljenje nije promijenio, čak možemo reći da se i dodatno ojačao, i da je upravo rezultat toga inicijativa koju odbor „Za spas Zete“ pokušava da predoči svim političkim subjektima“, ističe se u saopštenju odbora.

Gospođa Jelušić je, podsjećaju, izjavila da „URA ne planira da sjedne sa nekim i revidira odnose po ovom pitanju, niti to vidi kao realnu opciju“.

„Upravo to negira njen zaključak da „odluka URE za osamostaljenje Zete nije plod političke trgovine sa bilo kojom partijom“, jer u suprotnom čiste namjere i zdrav razum nalažu da se održi razgovor sa predstavnicima naroda čije pitanje treba da se riješi. Moramo napomenuti još jednom, da je stav Zećana jasan, i da smo svi za samostalnu opštinu, ali i to da pokušavamo, kroz razgovor sa političkim subjektima, unaprijediti postojeći predlog zakona, na zadovoljstvo svih strana. Ovu priliku koristimo da apelujemo još jednom na sve predlagače zakona, na čelu sa partijom URA, da uvaže naše dopise, i održe sastanak sa predstavnicima odbora „Za spas Zete“, kako bismo zajednički prenijeli poruku javnosti da je ipak narod na prvom mjestu, jer trenutno ne izgleda da je tako“, zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor