Search
Close this search box.

Od osam pozvanih, na saslušanje došla trojica

Počela je sjednica Odbor za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da budu saslušani čelnici Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara vanjskih, unutrašnjih poslova i odbrane Ranka Krivokapića, Filipa Adžića i Raška Konjeviča, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere. Najavljeno je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Međutim, sjednici ne prisustvuje predstavnik Agencije za bebjednost zbog smjene direktora, ministar odbrane Raško Konjević zbog učešća na sastanku u Briselu, kao ni direktor Uprave policije Zoran Brđanin koga mijenja Dejan Knežević.

Knežević je kazao da ne može da iskoordinira putovanja kada zakazuje sjednice.

Poslanik Mevludin Nuhodžić takođe je za to da se dogovori termin kada mogu doći svi.

“Od osam pozvanih, ovdje su samo tri osobe, premijer, vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac”, kazao je Bošković.

Zbog toga je poslanik DPS-a Peđa Bošković tražio da se sjednica odgodi kako bi joj prisusvovali svi za koje je postignuta saglasnost na prethodnoj sjednici.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je ranije da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom “nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner Ministarstva vanjskih poslova, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još 28 stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata”.

“Sjednicu ću zakazati zbog konfuznih i kontroverznih informacija koje dolaze od zvaničnih organa Vlade i Specijalnog državnog tužilaštva, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države”, naveo je Knežević u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor