OD OSAM OSUMNJIČENIH SAMO LAZOVIĆ I PANTOVIĆ UHAPŠENI: Radili po nalogu Radoja Zvicera?

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom, čak šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bjekstvu.

Istraga koju je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Petra Lazovića, visokokg službenika policije, obuhvata osam osumnjičenih. Osobe obuhvaćen  ovim postupkom u evidenciji policije označene su kao pripadnici kavačkog klana.

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom, čak šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bjekstvu.

Tako  je, po ovom postupku za SDT dostupan samo Petar Lazović i Radovan Pantović, koji su juče i saslušani kod istražnog sudije i kojima je određen pritvor.

Ostali, Radoje Zvicer, Duško Roganović, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola SpasojevićMilan Vujotić se vode  kao lica koja su u bjekstvu.

Prvi osumnjičeni u istrazi je Radoje Zvicer, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana. Prema navodima istražnih organa , a kako saznaje portal Dan nezvanično, Zvicer se tereti  za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija…

Istraga sumnja da je ova grupa postupala po nalogu Zvicera, da su pojedini njeni članovi učestvovali i narko-biznis i u planiranju  ubistava lica koja su označena kao pripadnici suparničke grupe škaljarskog klana.

Lazović Petar je osumnjičen za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,…Za ista ta djela tereti se i policijski službenik Ljubo Milović.

Podsjećamo, EUROPOL je ranije u svojim dokumentima naveo sumnju da se Lazović dovodi u vezu sa kavačkim klanom i da je radio za Radoja Zvicera, vođu te kriminalne organizacije.

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

– U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.Lišenje slobode je izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku- saopšteno je ranije  iz SDT-a.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor