Od 1. januara do 1. maja pregledano pola Crne Gore u KCCG, ostavljeno 60 000 građana da čekaju preglede

S obzirom na to da je u Kliničkom centru Crne Gore od 1. januara do 1. maja urađeno preko 324 hiljade pregleda, to znači da je samo za četiri mjeseca u ovoj zdravstvenoj ustanovi pregledan bukvalno svaki drugi stanovnik, odnosno pola Crne Gore, saopštili su iz Kliničkog centra Crne Gore.

“Ipak, imajući u vidu da u istom periodu na pregled nije došlo čak 56 hiljada pacijenta, a da je, u isto vrijeme, u ovom trenutku, kako smo ustanovili, aktivno preko 5.300 višestrukih uputa, to znači da su ove dvije grupe ostavile preko 60 hiljada pacijenata da i danas čekaju na termin i pregled, a mogli su, shodno kapacitetima KCCG, značajno ranije da ga ostvare.“

Iz ove zdravstvene ustanove podsjetili su da je KCCG od juče onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled dodajući da će pozivati te pacijente da bi ih informisali o realnom terminu.

Tom prilikom, takođe iz ove ustanove, zamolili su pacijente koji nijesu u prilici da se pojave na pregledu u već zakazanom terminu da ga na vrijeme otkažu pozivom na isti broj telefona.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor