Obilježen dan bjelopoljske Srednje stručne škole

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom Srednja stručna škola (SSŠ) iz Bijelog Polja obilježila je 101 godinu postojanja i rada. Direktor Zoran Vuković u svom obraćanju istakao je da je tokom svog postojanja škola više puta mijenjala naziv, programsku strukturu i orijentacije, ali nikada nije prestajala da radi.

       Foto:Milovan Novović

Danas kada proslavljamo sto prvu godišnjicu s ponosom ističem da su rijetke škole koje mogu da se pohvale ovako dugom i bogatom tradicijom.Davne 1922.god. osnovana je Prva ženska zanatska škola, a 1954. god. dobila je naziv Škola za učenike u privredi, da bi školske 1968/69. god., po odluci Skupštine opštine Bijelo Polje, dobila naziv Školski centar za stručno obrazovanje kadrova u privredi. U januaru 2005. god. škola dobija naziv JU Srednja stručna škola Bijelo Polje. Tokom svog postojanja naša škola odškolovala je oko 30.000 učenika – istakao je Vuković i dodao da SSŠ proizvodi kvalitetan kadar u 17 obrazovnih profila i da je izrasla u modernu prosvjetnu ustanovu koja pruža učenicima savremena stručna znanja.

Škola smo širokih mogućnosti, koja učenike motiviše, koristi naučna i tehnička dostignuća savremenog doba i daje sigurnu ulaznicu u budućnost – naglasio je Vuković.

On je istakao da su ove školske godine, uz podršku Ministarstva prosvjete, uspjeli da obezbijede savremeni video-nadzor, digitalni i alarmni sistem i novu internet konekciju kao podsticaj za digitalizaciju obrazovnog procesa.

Veliki doprinos za uspješno sprovođenje ovog projekta dao je naš ICT koordinator Nebojša Vuković.Takođe, prvi put u svom stogodišnjem trajanju škola je dobila sopstveni izvor za grijanje svojih prostorija – kazao je Vuković.

 

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor