Novo igralište u Momišićima, uloženo preko 40.000 eura

Novo igralište površine 800 m2 otvoreno je u podgoričkom naselju Momišići na uglu ulica Mila Radunovića i Pariske komune.

Igralište je obišao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

“Ovo je jedan lijepi stari komšiluk, međutim, komšiluk kom su ovakvi sadržaji dugo nedostajali. Mi smo jednu prethodno neuređenu zelenu površinu uredili, osvijetlili i pokrili hidrosistemom, te iskoristili ovaj prostor da dobijemo multifunkcionalno dječije igralište koje je već danima puno, što će reći da smo uradili pravu stvar i mališanima ponudili ono što im je nedostajalo,” kazao je Vuković i dodao da je vrijednost ovog projekta je preko 40.000 eura.

Imajući u vidu da se radilo o prostoru pod nagibom, gradsko preduzeće Zelenilo izvršilo je trasiranje u dva nivoa.

Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru „školice“, a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar. Nivoe povezuju tobogani, oblice u boji i specifični elementi za penjanje.
Postojeći biljni fond je osvježen i dopunjen novim sadnicama drveća. Takođe, formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje.

Doprinos realizaciji ovog projekta dale su i ekipe Komunalnih usluga koje su postavile javnu rasvjetu. Istovremeno, u sklopu ovog projekta rađeno je na modernizaciji javne rasvjete i u okolini parkića, gdje je zamijenjeno 16 svjetiljki.

Ekipe Agencije za stanovanje su na igralištu vršile ograđivaje prostora, kao i prostora ispred zgrade. Takođe, u tom kvartu je vršeno uklanjanje grafita.

Građani su kazali da su veoma zadovoljni što je donedavno zapušteni prostor dobio poptuno novi izgled i namjenu, a najmlađi sugrađani mjesto za igru i druženje, te maglasili da je ovo najljepši poklon koji su mogli da dobiju od Glavnog grada.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor