Novi sastanak: Milatović sa predstavnicima većine o formiranju vlasti u Podgorici

Pored Milatovića, na sastanku su Jelena Borovinić Bojović (DF), Danilo Šaranović (Demokrate) i Luka Rakčević (GP URA)Predsjednički kandidat i zamjenik predsjednika Pokreta „Evropa sad“, Jakov Milatović, sastao se danas sa predstavnicima pobjedničkih koalicija na lokalnim izborima u Podgorici, koji su održani 23. oktobra. Tema je, između, konstutuisanje buduće lokalne vlasti u glavnom gradu, prenosi Portal RTCG.

Pored Milatovića, na sastanku su Jelena Borovinić Bojović (DF), Danilo Šaranović (Demokrate) i Luka Rakčević (GP URA).

Izborna komisija Glavnog grada jednoglasno je proglasila konačne rezultate izbora u Podgorici, što je preduslov za formiranje vlasti. Ovu odluku donijeli su pošto je Ustavni sud odbio sve žalbe izjavljene nakon izbora 23. oktobra prošle godine. Ustavni sud nije prihvatio nijednu žalbu podnijetu nakon lokalnih izbora u održanih 23. oktobra prošle godine.

Koalicija Svi za naš grad osvojila je 24 mandata na lokalnim izborima u Podgorici, dok je 13 mandata pripalo pokretu Evropa sad, pokazali su privremeni rezultati Opštinske izborne komisije (OIK).

Kako su naveli iz OIK Podgorica, lista Za budućnost Podgorice osvojila je 11 mandata, dok je koalicija Idemo ljudi Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Demosa osvojila šest mandata.

Lista Građanskog pokreta URA, Civisa i Albanske alternative Može Podgorica osvojila je četiri mandata.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor