Novi detalji konkursa za izbor novog direktora UPC: Raičević prvi na listi

Od sedam prijavljenih kandidata, šest se odazvalo postupku provjere, dva kandidata nijesu zadovoljila u postupku provjere, a jedan kandidat koji je zadovoljio u postupku provjere nije uvršten na listu za izbor kandidata jer lista za izbor sadrži tri najbolje ocijenjena kandidata, naveli su iz UpravePrvi na listi Uprave za ljudske resurse (ULjR) za izbor kandidata za novog direktora Uprava prihoda i carina (UPC) bio je Siniša Raičević, dok je drugoplasirani bio Vladimir Bulajić, koji od oktobra obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora UPC, potvrdio je „Danu“ jedan izvor iz Uprave za ljudske resurse koji nam je na uvid dostavio listu za izbor kandidata. „Dan“ je u srijedu objavio, pozivajući se na nezvanične izvore, da je Bulajić bio prvorangirani na listi. Treća na listi je Milena Petričević.

Izvor iz UZK nam se obratio nakon što je taj tekst izašao, a u međuvremenu su nam dostavili odgovore i iz Uprave za kadrove. Doduše, nisu nam odgovorili ko je bio prvi, a ko drugi na listi, ali su nam dali neke nove detalje.

– Nakon postupka provjere, a na osnovu izvještaja o provjeri kandidata, Uprava za ljudske resurse je 3. marta utvrdila listu za izbor kandidata, koju je uz izvještaj o provjeri kandidata dostavila Ministarstvu finansija, kako bi ministar finansija, shodno članu 59 Zakona, u roku od deset dana od dana prijema liste za izbor i izvještaja o provjeri, nakon razgovora sa svim kandidatima sa liste za izbor, predložio Vladi imenovanje starješine organa uprave. Od sedam prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove javnog konkursa, šest kandidata se odazvalo postupku provjere, dva kandidata nijesu zadovoljila u postupku provjere, a jedan kandidat koji je zadovoljio u postupku provjere nije uvršten na listu za izbor kandidata jer, u skladu sa zakonom, lista za izbor sadrži tri najbolje ocijenjena kandidata – naveli su iz Uprave.

„Dan“ je u tekstu od srijede objavio da će Bulajić najvjerovatnije biti izabran za direktora UPC u punom mandatu i u međuvremenu nam je stiglo još potvrda ove informacije. Ministar finansija Aleksandar Damjanović ne mora Vladi da predloži prvorangiranog kandidata, već kandidata za kojeg on procijeni da je najbolji. On će predlog dostaviti Vladi kako bi se našao na narednoj sjednici, koja će biti održana sledeće sedmice.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor