Novaković Đurović: Odlučni smo da ostvarimo mjerljiv napredak u oblasti zaštite životne sredine

Raduje nas što nova Vlada započinje ubrzanje procesa evropske integracije upravo sjednicom Radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene. U ovom poglavlju su vidljivi rezultati u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU, ali predstoji još mnogo posla kada je u pitanju primjena tih zakona u praksi”, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović, koja je sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Anom Novaković Đurović prisustvovala sjednici Radne grupe.

Sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene održan je danas nakon dužeg zastoja u radu.

“Krećemo aktivno u ispunjavanje završnih mjerila za poglavlje 27. Odlučni smo da u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena ostvarimo mjerljiv napredak, u koji će se uvjeriti građanke i građani Crne Gore”, kazala je Novaković Đurović.

Na današnjem sastanku poseban fokus stavljen je na definisanje prioriteta i dinamike u ispunjavanju mjerila u oblasti životne sredine, a diskutovano je i o pojedinačnim segmentima realizacije preuzetih obaveza.

„Prisustvo potpredsjednice Vlade i ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma sastanku Radne grupe pokazuje posvećenost intenziviranju procesa evropskih integracija. Očekujem da će se ova praksa nastaviti, kako bi se pospješilo ispunjavanje obaveza iz Poglavlja 27“, kazao je predsjedavajući Radnom grupom, Ljubiša Pavićević, v.d. generalni direktor Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor