Adžić: MUP će intenzivirati aktivnosti doprinosu ka što skorijem članstvu CG u EU

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu šeficu  Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

gov.me
gov.me

Ministar je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori. Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrasnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24.

Ambasadorka Popa čestitala je ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Pozdravila je najavu nove vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet. Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima.

Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU,  Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove,  Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške,  Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU i Majda Adžović, savjetnica ministra.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor