Search
Close this search box.

Niz eksplozija gasa u Bostonu, ima žrtava

Najmanje jedna osoba je poginula, oko 12 je povrijeđeno, a 39 kuća je potpuno uništeno ili izgorjelo u nizu eksplozija prirodnog gasa u četvrtak nadomak Bostona u saveznoj državi Masačusets.

Policija države Masačusets je apelovala na sve građane u mjestima Lorens, Andover i sjeverni Andover , čije kuće se sanabdijevaju gasom kompanije Kolumbija, da se evakuišu dok se ne završi proces dekompresije gasovoda. Evakuisane su čtave četvrti, oko osam hiljada ljudi.

Kao dodatne mjere bezbjednosti isključeni su dovodi struje i gasa.

Čovjek sa kojim su razgovarali novinari kaže da je uspio da se probije do svoje kuće kada je već počela evakuacija. Druga kuća od njegove bila je sravnjena sa zemljom.

“Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da je to moja kuća koju sam kupio prije dvije godine. To bi me potpuno uništilo”, rekao je on.

Sa rancem punim ličnih stvari koje je uspio na brzinu da ugrabi, on ide da prenoći kod majke koja živi u drugom gradu. Otvoren je veliki broj centara za prihvat evakuisanih osoba.

Iz bolnice Lorens dženeral saopšteno je da imaju na liječenju četiri pacijenta koji su zadobili opekotine, ali nijesu dali detalje o njihovom opštem stanju.

U međuvremenu mnogima je dozvoljeno da se vrate kući.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor