„Nema gradnje dok se ne isplate dugovanja radnicima“

Bivši i sadašnji radnici Rudnika Boksita poručili su sa protesta da neće dozvoliti da se išta radi u upravnoj zgradi koju je kupila kompanija Lidl, kao ni na placu u vlasništvu Rudnika dok im se ne isplate zaostale zarade, regresi i zimnice. Tražili su hitan sastanak u Vladi Crne Gore.

       (Foto: RTCG)

Oni su danas protestovali ispred upravne zgrade Rudnika boksita u Nikšiću.

Ukoliko tužiteljka Lidija Mitrović u narednih 15 dana ne donese odluku u vezi sa bivšim placem od skoro 20.000 kvadrata, radnici ističu da će razmotriti proteste ispred zgrade Vlade i Delegacije Evropske unije.

„Tražimo zaostale plate, regrese i zimnice. U pitanju je 5-6 hiljada po radniku. Duguju plate za oko 320 radnika, a regres i zimnicu čeka 200 radnika“, kazao je bivši radnik Raša Čivović.

On smatra da novca ima budući da je aneks ugovora o prodaji mijenjan više puta.

Za svoje nedaće krive osnovno i Specijalno tužilaštvo.

„Više i osnovno tužilaštvo nijesu odbili naš optužni predlog, samo su donijeli nešto u formi obavještenja. Tako da oni jednostavno neće da rade svoj posao i prepustili su nama da budemo tužioci. Ja sam sudiji za istrage predao sve radnje koje treba da preduzme. Tri puta je mijenjan aneks ugovora za kupovinu Rudnika boksita. Danas sam predao novi zahtjev, sve je do tužilaštva“, poručio je Čivović.

Radnici su kazali da će tražiti sastanak u Vladi u skorijem roku, a ako se ne riješe njihovi problemi, rekli su da neće dati da se išta radi ni u Upravnoj zgradi, ni na placu.

 

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor