Search
Close this search box.

Nedostaje nam drskosti, u septembru će biti bolje

Dvije pobjede u martu, pa dva poraza Crne Gore pod vođstvom Roberta Prosinečkog, oba od učesnika Evropskog prvenstva – u srijedu od Belgije 2:0, večeras od Gruzije pod Goricom (3:1).

Kad se izgube dvije utakmice sigurno ne možemo zaodovoljni, ko god da je rival. Znali smo za Gruziju da ima izvanrednu tranziciju, dobro je organizovana. Nijesu slučajno na Evropskom prvenstvu i biće svima težak protivnik – rekao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Foto: D. Mijatović

U nekim detaljima smo bili dobri i pojedinim stvarima moram biti zadovoljan, ali nije bilo onako kao što smo mislili, posebno ne kao u drugom poluvremenu u Belgiji. Ne tražim alibi, ali imali smo mnogo kadrovskih problema. Moramo mnogo da poradimo prije svega na defanzivi, protivnici lako dolaze do prilika, ne stojimo blizu igrača. S druge strane, kad smo u posjedu problem su nam ,,druge lopte“ i u završetku akcija ostavljamo rupe – analizirao je Prosinečki.

Jovetić nas je razigrao kad je ušao, nedostajalo nam je energije, a junski termin je vrlo nezgodan, svi razmišljaju o odmoru. Mislim da ćemo sa igračima koji su sada nedostajali biti mnogo bolji – najavio je legendarni Hrvat.

Prosinečki je počeo sa Markom Jankovićem na lijevom krilu, ali se ubrzo vratio u sredinu.

Probali smo to jer on može da odigra sve. Htjeli smo nešto drugačije jer smo imali problema sa bolešću nekih igrača. Nedostajalo nam je agresivnosti koju Kuč ovog puta nije dao, a inače je pruža. Mnogo bolje je izgledalo sa Brnovićem u Belgiji. I Kuč i mnogo drugih igrača imali su tešku sezonu, neki su bili i povrijeđeni – naveo je Prosinečki.

Treba pohvaliti golmane, Mijatović je bio dobar kao i Šarkić u Belgiji. Pokušaćemo neke stvari da poboljšamo do septembra. Ponavljam, bilo je dobrih stvari u ova dva meča, ali ne možemo biti zadovoljni jer smo primili pet golova i to je zabrinjavajuće. Želimo da igramo jer ova ekipa to može. Nedostaje nam malo drskosti, hrabrosti, i na tome ćemo raditi. Sigurno ćemo u septembru mnogo bolje izgledati – poručio je crnogorski selektor.

 

 

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor