Search
Close this search box.

Navršava se 40 dana od masakra na Cetinju, porodice dale čitulje: „Krvnička ruka ih je ubila, krvnici dom iskopaše“

Četrdeset dana od stravičnog masakra na Cetinju, u kojem je pomahnitali Vuk Borilović (34) zvani Vučko pobio deset svojih rođaka i komšija, progovorila je porodica ubijene Nataše Martinović (35), koja je prva usmrćena sa sinovima Mašanom (11) i Markom (8).

U subotu, na grobljima na Cetinju, održan je četrdesetodnevni pomen nedužnim žrtvama, na kojem su se okupile porodice ubijenih.

„Krik do neba. Anđeli naši, naše izgubljene sreće, krvnička ruka zajedno sa svojom porodicom uze vam živote, vašu mladost, ljepotu i sve snove vam sruši. Monstrumi nisu od njihove zlobe, mržnje i ljubomore mogli da gledaju vas srećne, lijepe i uspješne. Najo, ljepoto, lavice naša, ne možemo i nećemo da prihvatimo da nam nećeš više doći sa tvoja dva anđela, onako srećni, nasmijani kao zadnjeg dana kada ste nam izginuli. Tvoj tajo i brat su slomljeni od bola i velike tuge za vama. A ja, Najo moja, živim sa pola života, da bih ti brata, a njihovog uja održala u životu. Znam, srećo moja, da bi i to tvoja želja bila, jer ste se voljeli neizmerno. Vaši kratki životi su nas učinili najsrećnijim, zato, sreće naše, neće proći nijedan sekund da ne budete dio našeg života koji će biti težak sve dok vam se ne pridružimo. Kako će vam vaš Roki, krvnici mu dom iskopaše“, oprostili su se čituljom u listu Pobjeda Natašin deda Bato, baka Vesna i ujak Nebojša.

Natašin suprug se takođe emotivnim rečima oprostio od svojih najmilijih.

NAJO, ZAGRLI IH JAKO U NARUČJE SVOJE

„Anđeli moji, što da traže oči moje umorne kad vas više vidjeti neće. Najo, zagrli ih jako u naručje svoje. Nisam uspio ispuniti sve što smo planirali, zla sudbina mi nije dozvolila da vam kažem koliko vas volim. Živjećete vječno u ovom ranjenom srcu. Vaš Roki“, napisao je on.

Miloš Martinović, koji je u masakru izgubio dva sina i suprugu, objavio je čitulju u kojoj iskazuje svoj bol zbog gubitka najbližih.

„Teško se pomiriti sa sudbinom prokletom da više niste sa nama. Neobično je živjeti i navići se na život bez vas. Fali nam vaša ljubav, riječ i pažnja. Voljeni ne umiru, a neka vaše duše počivaju u miru. Posebnu zahvalnost familija upućuje svima onima koji nam tokom naše tragedije priskočiše i dadoše ruku pomoći. Hvala svima koji lično, putem telegrama, telefona i na drugi način podeliše sa nama bol, za našim najmilijima“, navedeno je u čitulji porodice Martinović.

SAHRANJEN BEZ OPIJELA

Pero Martinović, koji je u krvavom pohodu Borilovića ostao bez dva unuka i snaje, kratko je juče za Objektiv rekao da su dali pomen u subotu Nataši i djeci. Jedva govoreći, uspeo je da prozbori nekoliko rečenica.

„Dok pričam sa vama, ja plačem. Mnogo mi je muka. Krvnička ruka ih je ubila“, rekao je deda ubijenih dječaka.

Preživjela Darinka Čelebić (88) ne voli da se sjeća događaja. Kaže da u komšiluku ne viđa Borilovićevu majku Svetlanu.

Od nje smo čuli da je Borilović sahranjen bez opijela i sveštenika.

Vuk Borilović je 12. avgusta najprije ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (8), a potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Nije htio da se preda, pa je u njega pucala policija, kao i komšija Nenad Neno Kaluđerović. Čiji je metak bio koban po njega, još nije utvrđeno.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor