Nastavak radova na rekonstrukciji Muzeja Bijelo Polje očekuje se u februaru

Druga faza radova na rekonstrukciji Muzeja Bijelo Polje trebalo bi da počne u februaru, saopštio je direktor te javne ustanove, Željko Raičević.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Raičević je kazao da su to obećali iz  Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa čijim predstavnicima su imali sastanak krajem prošle godine.

„Oni su nam potvrdili da će druga faza radova početi u februaru, da će raspisati tender, a da će se nakon odabira izvođača krenuti sa radovima. Takvo uvjerenje samo dobili i iz UNDP-a, koji vodi sve poslove, tako da sa nestrpljenjem očekujemo nastavak rekonstrukcije“, rekao je Raičević.

Dok čekaju početak druge faze radova, zaposleni u Muzeju sprovode redovne aktivnosti. U ovoj godini već su organizovali jednu izložbu i to povodmo 3. januara, Dana opštine, kada su u Centru za kulturu izloženi radovi nastali tokom II i III Internacionalnih likovnih susreta ,,Slikari Lazovići“.

Sada su u toku pripreme za 28. po redu Bjelopoljsko likovno proljeće.

„U toku februara ćemo raspisati konkurs za prijavu kandidata, a u potrazi smo i za mjestom održavanja te manifestacije, a to će najvjerovatnije biti Centar za kulturu“, saopštio je Raičević.

Podsjetimo, na Bjelopoljskom likovnom proljeću učestvuju kako akademski umjetnici, tako i  autodidakti, srednjoškolci i studenti, a ova manifestacija skoro tri decenije okuplja brojne slikare iz našeg grada.

izvor: radiobijelopolje.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor