MUP: U Beranama 23.602 birača, u Ulcinju 20.434

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, broj: 01-90 od 26. januara 2022. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Berane i Skupštini opštine Ulcinj za 27. mart 2022. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće:

Broj birača u biračkom spisku u opštini Berane po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine je 23.767;
Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Berane na dan 26. januar 2022. godine je 23.602;
Broj birača u biračkom spisku u opštini Ulcinj po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine je 20.381;
Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Ulcinj na dan 26. januar 2022. godine je 20.434;

Kako pojašnjavaju, uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Berane, kao i na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ulcinj svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

„Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta“, navode iz MUP-a.

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor