Search
Close this search box.

Napadnut čuvar šuma u Beranama

Pet čuvara šuma je sinoć u kasnim časovima izašlo na teren sa troje vozila, kako bi provjerili dojave koje su imali o potencijalnoj bespravnoj sječi u Gazdinskoj jedinici Jelovica i spriječili eventualni nelegalni transport građe.

                                                       Foto:Facebuk Aleksandar Dragićević

U sklopu ove akcije, jednog od čuvara šuma, S.P., prestupnici su počeli da prate sa putničkim vozilom marke golf, bjelopoljskih registarskih tablica i terenskim vozilom, marke džip. U jednom trenutku, u mjestu Lubnice, čuvar šuma S.P. je zaustavio svoje vozilo, nakon čega su pristigla i pomenuta vozila blokirajući mu dalje kretanje, iz kojih je izašlo više lica koja su otvorila vrata od vozila čuvaru šuma S.P. i uputili mu ozbiljne verbalne prijetnje. Nakon verbalnog napada, ova lica su i fizički napala našeg zaposlenog, udarajući ga u predjelu glave i tijela, pri čemu su mu nanijeli ozbiljne tjelesne povrede. Istovremeno, ova lica su bejzbol palicama nastavili da udaraju i po njegovom vozilu, pri čemu je polomljeno prednje i zadnje vjetrobransko staklo, bočno staklo kao i zadnja svijetla i pričinjena značajna materijalna šteta.

 

Povrijeđeni S.P. je pozvao ostale kolege i sa njima otišao u policiju kako bi prijavili ovaj napad, nakon čega je u pratnji policije odvezen u Urgentni centar KBC Berane, kako bi mu se pružila neophodna medicinska pomoć.

Poručujemo da nas ovakvim napadima neće zastrašiti niti zaustaviti u beskompromisnoj borbi protiv bespravnih sječa, niti odvratiti od još jačeg savjesnog i odgovornog djelovanja u ovoj oblasti.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor