Nakon putovanja u samoizolaciji 130 srednjoškolaca

Institut za javno zdravlje insistirao je da se svi učenici rednje mješovite škole Bratstvo jedinstvo u Ulcinju, koji su bili na ekskurziji na Žabljak i u Kolašin, testiraju danas, saznaje Portal Ul-info. Sto trideset učenika od danas je u samoizolaciji i ne idu u školu, potvrdio je direktor škole Husein Ceno Katana.

Oni se testiraju u prostorijama Doma zdravlja u Ulcinju.

Ranije su brzi testovi pokazali da je od 130 srednjoškolaca preko 20 pozitivno na koronavirus.

Sto trideset učenika Srednje mješovite škole od danas je u samoizolaciji i ne idu u školu, potvrdio je Portalu Ulcinj direktor te školske ustanove Husein Ceno Katana.

Prema njegovim riječima, škola djeci nije odobrila to putovanje, već su, kako tvrdi on, pošli na svoju ruku.

“Organizovali su se preko agencije i otputovali. Kada su čuli da im nijesam odobrio organizovano putovanje, došli su ispred moje kancelarije i rekli da će se sami organizovati. Na to već nijesam mogao da utičem. Konsultovao sam resorno Ministarstvo. Rečeno mi je da putovanje nije zabranjeno, ali ni preporučljivo. Ja nijesam dao dozvolu, niti škola ima veze sa tim”, kazao je Katana.

Ipak, dva profesora fizičkog Kadri Sinani i Erodit Sinani, kako saznaje Portal Ulcinj, bila su sa djecom. Roditelji navode da je sa djecom bio i profesor fizičkog Roka Ljuljđuraj, ali direktor škole kaže da je on od oktobra u penziji, te da je možda išao u privatnom aranžmanu.

“Odobrio sam profesorima fizičkog da idu, da ima bar neke kontrole kad su se već djeca organizovala i roditelji im dozvolili. U pitanju su radni dani i svi su upisani. To su neopravdani izostanci, ukoliko roditelji ne opravdaju odsustvo sa časova”, rekao je Katana.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor