Najveće priznanje za FK Breznica od osnivanja kluba

U Novu godinu FK Breznica, koji je prepoznatljiv po realizaciji velikih evropskih projekta ulazi sa novim projektom i novim partnerstvom. Klub će realizacijom ovog projekta postati dio velike svjetske fudbalske porodice, što je svakako najveće priznanje za klub od osnivanja, jer UEFA i njene fondacije sarađuju samo sa organizaciono ozbiljnim klubovima.

 

-Sa ponosom ističemo da je naš projekat „Fudbal za društvenu koheziju i regionalnu saradnju” UEFA fondacija za djecu odobrila za finansiranje u 2022.godini. Od 1227 aplikacija, koju su stigle na adresu Fondacije iz citavog svijeta , 67 projekata je odobreno, a međnju njima se ove godine našao i FK Breznica, istakao je osnivač i trener ovog kluba Zoran Vuković.

On je pojasnio da projekat ima za cilj da kroz aktivnosti vezane za fudbal, djeci i mladima na sjeveru Crne Gore, i na tromeđi sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, pruži priliku za sticanje društvenih i životnih vještina, podsticanje njihovog zdravog rasta i razvoja, kao i poboljšanje društvene kohezije i regionalne saradnje.

Aktivnosti projekta biće usmjerene na edukaciju trenera i omladinskih lidera iz Crne Gore i susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine, kako koristiti fudbal kao alat za uključivanje djece u inkluzivne, obrazovne i razvojne aktivnosti. Uz edukacijski seminar, planiramo i realizaciju inkluzivnih sportskih aktivnosti, dva fudbalska festivala, turnira za dječake i tradicionalni turnir za djevojke. Ovim putem zahvaljujemo UEFA fondaciji za djecu na ukazanom povjerenju i podršci, te se nadamo da je ovo pocetak duge i uspješne saradnje, zaključio je Vuković.

Izvor: pvportal.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor