Search
Close this search box.

Najmanje 49 ljudi poginulo u azerbejdžanskom napadu

Najmanje 49 vojnika Jermenije je ubijeno u najnovijim graničnim sukobima sa Azerbejdžanom, rekao je premijer te države Nikol Pašinijan.

Armenija i Azerbejdžan međusobno se okrivljuju za posljednju eskalaciju u višedecenijskom sporu oko separatističke regije Nagorno-Karabaha.

U govoru pred parlamentom Armenije, Pašinjan je rekao da je Baku preko noći napao položaje Armenije i da su borbe u toku.

– U ovom trenutku imamo 49 ubijenih [vojnika] i nažalost to nije konačna brojka – rekao je Pašinijan parlamentu, prenosi Slobodna Evropa.

– Odmah poslije ponoći (po lokalnom vremenu) u utorak, Azerbejdžan je pokrenuo intenzivno granatiranje, artiljerijom i vatrenim oružjem velikog kalibra, na armenske vojne položaje u pravcu gradova Goris, Sotk i Jermuk -saopštilo je Ministarstvo odbrane Jermenije.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je optužilo Jermeniju za “subverzivna djela velikih razmjera” u blizini graničnih okruga Daškesan, Kelbajar i Lačin, dodajući da je na njihove vojne položaje otvorena vatra, uključujući rovovske minobacače.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor