Najava: U bjelopoljskoj vaspitnoj jedinici održavanje centara izvrsnosti

Sajam centara izvrsnosti će se održati 4. jula u JPU „Dušo Basekić”- vaspitna jedinica „Crvenkapa”(Ulica Lenke Juriševoć b.b.) sa početkom u 11 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

JPU ,,Dušo Basekić''
JPU ,,Dušo Basekić“

Predškolske ustanove JPU „Đina Vrbica” Podgorica, JPU „Eko bajka”Pljevlja, JPU „Vukosava Ivanović Mašanović” Bar i JPU Dušo Basekić Bijelo Polje koje su izabrane da budu regionalni centri na osnovu dosadašnjeg rada, inovativnih praksi, usluga i razvoja različitih servisa, održaće prezentaciju rezultata i edukovati druge ustanove koje dobijene ideje mogu adaptirati u odnosu na lokalni kontekst i potrebe djece.

Sajam će otvoriti Načelnica za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Vesna Vučurović.

U oblasti ranog razvoja u cilju edukacije, osnaživanja, podrške zaposlenima u predškolskim ustanovama pokrenuli su se regionalni edukatatvni centri, pod nazivom centri izvrsnosti. Centri izvrsnosti su zamišljeni kao mjesta na kome će se okupljati, edukovati, razmjenjivati znanja, iskustva i dobre prakse zaposlenih u okviru predškolskih ustanova, sa ciljem podizanja kvaliteta rada i sveobuhvtane podrške rastu i razvoju djece. Oni će predstvaljati jezgro u kome će se ramjenjivati inovativna i savremena znanja iz različitih oblasti vaspitno-obrazovnog rada i holističkog pristupa ranom razvoju djece.

Ova aktivnost realizuje se u okviru programa Dostupno, kvalitetno i pravično rano učenje za svu djecu, koji se sprovodi u partnerstvu s kancelarijom UNICEF- a u Crnoj Gori.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor