Na više lokacija na sjeveru države oduzeto oružje

Uprava policije je u akcijama u Plavu, Andrijevici i Petnjici oduzela više komada oružja i podnijela krivične prijave.

Na području teritorije Opštine Plav policijski službenici su oduzeli više komada vatrenog oružja i veću količinu municije. Naime, pronađeni su i oduzeti- automatska puška marke CZ, 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu pušku, puška marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, puška marke „Mauzer“ sa važećim oružnim listom, 1.029 komada municije, vazdušna pušku i jedan lovački nož. Kako je policija došla i do sumnje da su dva lica od kojih je jedno maloljetno iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja, o događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Plavu koji je naložio da se isti liše slobode zbog sumnje da su izvršili KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a uz krivičnu prijavu privedeni su tužiocu na dalju nadležnost – stoji u saopštenju Uprave policije.

Takođe, u Andrijevici i Petnjici oduzeto je više komada oružja a podnijeta je jedna krivična prijava.

– Policijski službenici su pretresom u mjestu Trepča pronašli dva komada vatrenog oružja, lovački karabin i lovačku pušku za koje je lice posjedovalo oružne listove, a oružje je preventivno oduzeto jer se radi o licu koje je prethodno procesuirano zbog KD ugrožavanje sigurnosti – saopšteno je iz UP.

Takođe, nakon postupanja policije po prijavi o šenlučenju i prijetnjama u Petnjici, jedno lice je predalo lovačku pušku za koju nije posjedovalo oružni list, kao i jedan pištolj marke CZ kalibra 7,65 mm. Protiv navedenog lica je u redovnom postupku, po nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor